Wie zijn wij

Dike Protection Systems

Wie zijn wij

Dike Protection Systems B.V. is een Nederlands bedrijf en licentiehouder van het Europees gepatenteerde sleufloze systeem om antigraaf rasters in de grond te brengen. De ontwikkelaar en patenthouder is de Duitse firma Ingenieur Wasser und Tiefbau GmbH (IWT) uit Frankfurt (Oder).
Dike Protection Systems B.V. werkt nauw samen met IWT.

In de Oderbruch in Duitsland heeft men al vele jaren ervaring met bevers. Positieve ervaringen waarbij de bever een sleutelrol heeft in natuurontwikkeling, maar ook negatieve ervaringen door graafschade en dammenbouw.
De Oderbruch is een grote polder langs de rivier de Oder van ca. 60 kilometer lang en 15 kilometer breed. Het diepste punt van de polder ligt ca. 5 meter onder het normale waterpeil van de rivier.
Langs de Oder liggen grote dijken zoals wij die ook in Nederland langs de grote rivieren hebben.
In de Oderbruch hebben ze veel ervaring met technische middelen om graafschade door bevers te voorkomen. Toen op grote schaal lange stalen damwanden als enige zekere oplossing toegepast werden, is Ingenieur Wasser und Tiefbau GmbH begonnen met de ontwikkeling van de sleufloze gaas techniek. Na veel proberen, aanpassen en verbeteren is het doorontwikkeld tot een volwaardig en goedkoper alternatief voor stalen damwanden. Het systeem is Europees gepatenteerd onder de naam IWT-Verfahren en reeds veelvuldig toegepast in Duitsland.

Dike Protection Systems B.V. heeft veel kennis en ervaring in het beschermen van assets tegen gravende dieren.

Wie zijn wij

Dike Protection Systems

Het Team bestaat uit

ing. Hugo Assink

ing. Hugo Assink

Directeur / Eigenaar Dike Protection Systems B.V.
Telefoon: +31 (0)6 155 97 502

Dipl.-Ing. Kai Herrmann

Dipl.-Ing. Kai Herrmann

Eigenaar Dike Protection Systems B.V.
Directeur / Eigenaar Ingenieur Wasser und Tiefbau GmbH.

Dike Protection Systems

Nederlands licentiehouder

Nederlands licentiehouder van het Europees gepatenteerde sleufloze systeem om antigraaf rasters in de grond te brengen. De ontwikkelaar en patenthouder is de Duitse firma Ingenieur Wasser und Tiefbau GmbH (IWT) uit Frankfurt (Oder).
Dike Protection Systems B.V. werkt nauw samen met IWT.

Share This